Camino den 1

Den začal velmi brzy. Vůbec nevím kolik bylo hodin když přišli ostatní spolunocležníci. Ale vím, že ve 3 ráno jeden z jich zvracel až do 5. Vím to, protože jsem byl vzhůru. Ale aspoň, že měl dobrého kamaráda, který za jim přišel chvíli po začátku a byl s ním až do konce. Dokonce si s ním vyměnil postel, aby nemusel nahoru na palandu.

Byl jsem překvapený, ale ještě jsem usnul. Vstal jsem až v 7:30, abych dal ranní hygienu, zabalil se a odešel směrem ke katedrále pro credencial. Po cestě jsem se zastavil v McDonald’s pro kafe. Byl jsem překvapený ranní atmosférou, s minimem lidí a křičícím rackem na každém druhém rohu. Celou tuto atmosféru bohužel kazil nepořádek na ulicích, asi po noční party, pach moči a bezdomovci v dost bídném stavu 😕

Když jsem přišel ke katedrále už sem viděl několik lidí s batohem. Zaplatit 2€, obdržet credencial a můžu vyrazit. Škoda, že mi trvá než se zorientuju, ale už jsem na cestě. Sleduji šipky a nakonec jdu vnitrozemskou trasu. 🤷🏻‍♂️

Asi po 20km konečně narážím na první místo, kde můžu dostat razítko 🙂 dávám si v kavárně aspoň kafe – i když je odpoledne a už se snažím ho odpoledne nepít.

Nakonec po 31 km jsem našel své první Albergue. Originální a v klášteře 🙂

Na pokoji je nás 6, každý máme svoji postel, žádné palandy. Naštěstí nejsem na pokoji jediný chlap, ale pravda máme tu i 3 denní koťata.

A kudy jsem šel se můžete podívat tady

Leave a Reply

Přejít nahoru