PCT příprava

Pacific Crest Trail, známý také jako PCT, je bájný trail v divočině samotné Ameriky. Sám tedy nechápu, že to, co jsem si před více než rokem začal, se mění ve skutečnost. Pro mě to bylo a je velké vystoupení z komfortní zóny.

Odpoutat se od rodiny na 5 měsíců, vyřešit si všechna zdravotní omezení, dohodnout se v práci na dlouhodobém volnu. Toto všechno je jen začátek. Získat víza a povolení už je jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Výhodou tak dlouhé přípravy je dle mého názoru i to, že si člověk má šanci srovnat myšlenky, aby zjistil, jestli tak bláznivou věc chce opravdu podniknout. Odlet 17. 3. se blíží …

Dlouhou dobu jsem strávil tím, že jsem pročítal různé blogy, sledoval videa, setkával se s lidmi, kteří již PCT absolvovali, abych zjistil co nejvíce praktických rad, názorů na vybavení atd. Měl jsem tu výhodu, že jsem na turistiku víceméně žádné vybavení neměl, a proto, když už jsem si jej pořizoval, šel jsem rovnou do ultralehkých verzí. Co si budeme, vždycky je to o nějakém balancu mezi cenou, váhou, komfortem. Dost věcí jsem měl možnost již testovat na loňských cestách v rámci Camina či Stezky Českem. Výsledek vidíte níže:

Leave a Reply

Přejít nahoru