Z Liberce na chalupu

Od doby co jsem přiletěl z PCT tak na nějaké velké výletování nebyl prostor. Zkouším tedy alespoň nějaké jednodenní výlety delší než 2 hodinky což bývá cca naše standartní venčení s psíma holkama.
Tohle bude první cesta ze série výlety, protože je mimo mé nejbližší okolí po Praze 🙂

Původně jsem plánoval jinou trasu z domova do Českého Šternberka a na chalupu se vydat až druhý den. Pak jsem si říkal proč to celé nespojit i když trasa Liberec – chalupa je kratší. Vyrazil jsem tedy ráno v 7:30 vlakem z Prahy směr Liberec s přestupem v Turnově. Po cestě se potupně přidávají skupinky dalších lidí s batohy a krosnami. Nicméně do Liberce pak přestupuju už sám. V Liberci jsem kolem 10 hodiny. Přivítá mě relativně chladno a zataženo. Jsem rád za bundu do deště co mám v batohu.

Vím, že z nádraží mám vyrazit rovně do centra. U radnice pak narážím na tohoto pejska (snad je to pes).

Tam se chvíli motám, protože cedule s ukazateli směr ZOO nejsou vždy úplně jasné. Pomůžou mapy.cz a za chvíli jsem u ZOO, kde s vděkem nacházím toalety. Procházím kolem ZOO kam míří rodinky s dětmi i různé partičky. Nahoru směr Rudolfov už jdu sám. Po cestě pak předcházím 2 rodinky na výletě, mám radost, že jsou lidi venku i přes počasí které hrozí deštěm. Pomalu musím sundávat mikinu, aby mi nebylo takové velké horko.

Za chvíli jsem v Bedřichově. O tomto městě už jsem před tím několikrát slyšel, ale nikdy jsem zde nebyl. Město takto v létě působí klidně a mile. Koukám na start Jizerské 50 a pokračuju dále po červené,

zelené a nad nadrží Josefův důl se napojuju na modrou Stezku Českem, která se pak mění na zelenou až k Mariánskohorským boudám, dále pak Albrechtice v Jizerských horách, na Špičák, dolů a jsem na chatě. Celkem přes 30 km a 6 hodin. Bohužel mě po cestě dost bolely kyčle z toho množství asfaltu, ale druhý den už dobrý.

odkaz na mapy.cz

Leave a Reply

Přejít nahoru