Neměl bych možná psát den 0? Ale ten byla asi nakonec včera. Původně jsem myslel, že pojedu brzy ráno z domu, ale osud tomu chtěl jinak 🙂 Nakonec jsem odvezl rodinu na chalupu a cestu začínal z Jizerských hor do kterých jsem se následně chtěl vrátit už pěšky.

Každopádně i když nemám zabaleno všechno, snad mám vše na to, abych to zvládnul. No a co nemám, … to nemám. Vyšel jsem z chalupy cca v 6:45, abych stihnul vlak. Po cestě jsem viděl srnku a 2 volavky, ty mi chvilku dělaly společnost a popolétávaly přede mnou.  Z cesty vlakem se stala kombinace bus, vlak, bus a vlak. Hezky se to nakombinovalo. Po cestě si myslím, že jsem i usnul. Měl jsem prostor, tak jsem si vybral hotovost, zašel si koupit colu a labelo na rty, něco k snědku a taky v trafice tabák v sáčku – chtěl jsem to zkusit. Navíc jsem dostal zdarma Red Bull 🙂 

Na WC doplnil vodu do vaku – snad je pitná a teď už jedu posledním vlakem do Děčín – Dolní žleb. Uvidíme jestli bude fungovat přívoz, abych se dostal přes Labe a mohl začít.

Přívoz zvládnut, při plavbě si pan přívozník chtěl povídat o válce na Ukrajině, názor že za všechno můžou Američani byl pro mě překvapením. Až taková averze? Rozporovat ho? Má to cenu? Není lepší to prostě přijmout, že má jiný názor? Tak se stalo. 

Vylezl jsem na Belveder a začínalo kapat. Zvažoval jsem možnosti dle předpovědi. Nakonec jsem se rozhodl zůstat u stánku, a dobře jsem udělal. Prší jako prase, hromy, blesky, velký vítr. 

Dal jsem si malé pivo, sekanou v housce a čekám až to přejde. Mělo by to cca kolem 14:30 ( za hodinku) přejít. No tak uvidíme kam se až dneska dostanu. Možná jsem zhýčkaný, ale přijde mi zbytečné se někam táhnout v takovém dešti hned první den 🙂 

Je 15:15, jsem v Hřensku a znovu hodně prší. Mám štěstí v tom, že se můžu opět schovat i když jen pod stříškou budky kde se platí parkovné 🙂 

Nakonec jsem přes Pravčickou bránu a xté zamotáná došel až na Mezní louku a ubytoval se u Fořta. Dal si večeři, 2 piva a usnul. Jasně před večeři jsem si dal sprchu a převlíknul se 😉 jen škoda, že jsem si dával snídani. Mohl jsem vyrazit dřív. 

Přejít nahoru