III. etapa 4. den

Noc jsem přečkal na faře 🙂 bylo to vlastně super. Na noc ibalgin, chvilku studený kapesník na kotník a bylo. 

Ráno ibalgin a v lékárničce bylo obynadlo tak jsem toho využil. Paní jsem poděkoval za možnost přespání, vyřídil klíče atd. Nechal jsem něco navíc za obynadlo. Bylo to vlastně mé nejlevnější ubytování na cestě – 700 Kč. Už jsem hodinku na cestě a právě dojidam snídani – poslední Corny.

Koníci po cestě 🙂 i srnčí jsem viděl na paši. Dnes mám zatím v plánu dojít do Chrastavy což je konec 3. etapy. Pak uvidíme co dál. Dal jsem si pauzu v přístřešku a Corny 😉 moje poslední. Pokračoval dál a dál až jsem přišel k přístřešku Trávník, kde jsem přečkal déšť. Pro jistotu jsem vytáhnul na batoh pláštěnku a mohl pokračovat dál. Po cestě jsou pak další krásně přístřešky, jako třeba tento 🙂 Po dešti je krásně 

Po cestě narážím na další přístřešek – buk republiky. Chvilku sedím a čekám jestli přijde déšť co měl přijít. Zatím se ale nic neděje. Najednou přijede auto. Vyjde paní a v ruce takovou tu ledničku do auta. Pouzdravíme se a paní říká: „vy jste tedy tak opuštěný, nechcete pivo?“ 🙂 s dovolením jsem odmítl. Pak přišla i dcera a přinesli stůl co se jali skládat, další lednička a jídlo. Při konverzaci zjišťuju, že zajišťují občerstvení pro cyklisty co tady mají závod. Tak si chvíli povídáme a já dostávám nabídnuto jídlo. Vezmu si jeden mufin – byl skvělý! Po chvíli se rozloučím a pokračuju dál směr Chrastava jako konec 3. etapy. V 11:45 přicházím do Chrastavy. Tak a je to tady. Jdu kolem nějakých starých továren na nádraží.

Dnes celý den přemýšlím nad tím, jestli to ukončit a jet z Chrastavy na chalupu vlakem. Nebo se ubytovat a zítra dojít těch 45km, nebo jít dneska ještě kus a zítra to dojít? Kotník bolí jako čert, občas mi při došlapu brní prsty 😟 Nakonec si říkám, že chci dělat i nějaké výlety s rodinkou a ne to odsrat s kotníkem. A tak se promočený od deště, unavený, s kotníkem jak balón vydávám vlakem tak na půl cesty, odkud bych to pak rád došel na chalupu. Jsou to nějaké 2,5 km. Tak snad to ještě zvládnu. Aktuálně mám necelých 15km. Protože z této strany na to na chlaupu moc neznám, docela jsem bloudil a motal se v kruhu 🙁 Takže nakonec to bylo cca 22 km a v pořádku jsem dorazil za překvapenou rodinkou.

Leave a Reply

Přejít nahoru