Myslím, že tohle byla opravdu ta nejchladnější noc co jsem tady dosud zažil. Možná tomu pomohlo i to, že jsem spal trochu s hlavou dolů, protože rovnější místo jsem nenašel. Každopádně minimálně od 02 hodiny ráno jsem klepal kosu. Když jsem ráno vylezl ze stanu, tak je pravda, že voda na přefiltrování byla zmrzlá. Takže nějaký mínus tu asi byl.

Ráno jsme k mému překvapení vyrazili až lehce po 9:30. Je pravda, že nikomu se dnes nechtělo vylézt ze spacáku. Byla fakt kosa, a to i při balení tábora. Nicolas noc taky prodrkotal zimou. Každopádně jsme vyrazili hezky zvostra nahoru. Melody s Nicolasem jsem poslal napřed, že je hned doženu. A snažil se dofiltrovat vodu do lahví, protože se mi pak lépe nesl batoh. Oproti včerejšku byly výstupy, ale i následné sestupy mnohem příkrejší. Často jsem zastavoval. Zkoušel jsem signál, abych dal vědět domů, sundaval jsem postupně vrstvy oblečení, našel si místo na WC apod.

A tak jsem je dohonil až kolem 14 hodiny u watercash. S vodou je to v této části bídné a tak jsme měli jen jeden zdroj vody, tento a doufali, že tam voda bude. Watercash je místo, kde lidi (co milujou PCT) prostě přivezou obrovské množství vody ve velkých barelech jak to známe z kanceláří třeba. A takových barelů tam dnes bylo třeba 20! Díky moc! Opravdu! Voda naštěstí byla. Dali jsme oběd, chvilku chill, udělali velblouda (napili se co to šlo) a doplnili vodu co to šlo. Takže teď máme opět 5 litrů vody a to je na váze batohu opravdu znát. A když k tomu člověk vezme to množství jídla co nese! Raději nemluvit 🙂

Ale výhledy pak opět stály za to a i když to bylo náročné, bylo na co koukat.

Dnes spíme ve výšce 1700 metrů, jsem zvědavý jestli v noci poznáme rozdíl.

#PCT dnes na trase 15.59 mil. Zbývá tedy ještě 2454 mil.

2 názory na “PCT den 19”

Leave a Reply

Přejít nahoru