Camino den 5

Dnes jsem vyrazil brzy. Tím, že jsem na ubytování byl opravdu sám, spalo se dobře i když jsem byl v noci vzhůru. Vstal jsem nějak kolem 6. Volal jsem domů, zabalil si věci a 7:20 už byl na cestě.

Dnes jsem taky opustil Portugalsko

A přešel do Španělska

Měl jsem radost, že jsem v Tui, když jsem vycházel z katedrály, narazil na svého německého peregrini. Stále neznám jeho jméno. O dalších několik km za Tui jsem u vody narazil i na Šárku. Říkala, že si konečně odlehčila batoh. Poslala si věci co si myslela, že nepotřebuje, poštou do Santiaga. Dostal jsem nějaký plněný rohlíček a protože chtěla rozjímat šel jsem dál.

Právě je 14:14 a já skoro po 28 km si na začátku O Porriño dávám svůj první španělský oběd. Nemám přesně tušení co jsem si objednal, ale snad to bude dobrý.

Nakonec to bylo super. Podle vůně evidentně i dělané na opravdovém ohni. Cože tedy moje menu obsahovalo?

• Lasagne

• Stejk – no byly to žebra s hranolkama a salsou

• Coca-Cola

• Espresso

A celkem za 10€. Jako najedlnjsem se hezky. Pak jsem tedy mohl pokračovat dále. Cesta přes toto město nebyla hezká. Silnice, průmyslové zóny, nic hezkého! Byl jsem rád, že jsem z města vyšel. Narazil jsem ještě na Šárku, ale chtěla jít sama. Dnes už jsme se nepotkali. Ani z nikým jiným z dnů minulých.

Nakonec jsem opravdu dorazil až do města Redondela, kde jsem našel i ubytování. Cena 13€ je sympatická a nechat si vyprat a vysušit oblečení po 5 dnech za 6€ taky 😉

Leave a Reply

Přejít nahoru