Camino den 7

Dnes jsem se vyspal lépe. Kolem 0:30 jsem se vzbudil a někdo pekelně chrápal. Zkusil jsem sluchátka a hudbu. Bohužel to nezabralo. Lepší nápad, i když možná zbytečně pozdě, byly špunty do uší. Když se se vzbudil v 6 tak dost pršelo. Podle telefonu, ale déšť měl v 7 hodin přestat.

Mezitím jsem se převaloval ve svém důlku na matraci (já ho tam neudělal), až jsem to nevydržel a vstal.

Abych nebudil ostatní, vstával jsem první, jsem vzal věci a balil je dole v kuchyňce. Mezitím jsem si dal kousek koláče, kafe a dobalil věci. To už začali vstávat ostatní.

Já ale už odcházel. V 7:45, ještě za tmy, jsem už ukrajoval km.

Na nějakém 7 km potkávám Annu, je s velkou skupinou a mává na mě už z dálky. Pozdravíme se a já pokračuji dál, protože to množství lidí se mi nelíbí. Ale bylo to moc milé.

Po 13,5 km a 2:45 hodiny chůze si dávám pauzu a větrám boty. Dnes poprvé jsem si dal na bozy návleky a je to super! Žádný nepořádek v botech.

12:55, 22 km je tak akorát čas si dát pauzu na oběd, stejně sotva vleču nohu. Při čekání na jídlo masíruju lýtko, dnes je to nějaké špatné. K obědu mám dvojitého hambáče, tedy jestli by se tomu dalo tak říct, a colu, ale žaludek to zaplní. Mám pocit, že jak se blížíme k Santiagu, ceny se zvyšují.

Po pár km od oběda, to už nedávám. Dávám si pauzu, piju a beru si ibalgin. Najednou je to lepší. Po nějakých 26 km musím nutně na WC. Naštěstí v tom nejhorším potkám restauraci, tak do ní rychle zapluju. Když vycházím, tak aby to nebylo úplně hloupé kupuju si colu, zase, plechovka 0,33l za 2€. Ale zase pán na mě sám volá a podává mi razítko, abych si mohl dát do credenciálu. Dnes vlastně, asi tím jak jsem ostatní předběhl, moc lidí nepotkávám a nepovídám si. O to více dnes telefonuju. Nejvíc za celou dobu. Celkem 3 telefonáty.

Po Cole relativně v letím a jde se mi fantasticky. Bohužel jen asi 15 minut. Asi přestaly působit kofein a ibalgin. A já se zbytek zase vleču.

Dívám se do mapy, kde by se dalo složit hlavu a moc nadějně to nevypadá. Nakonec se na mě usměje štěstí a já nacházím ubytování cca v 16:30 a po 34 km. Paní má roušku a vůbec jí nerozumím, i když hlavou říkám, jasně rozumím všemu. Platím 8€, dostanu jednorázový povlečení na matraci a polštář a můžu do sprchy a dát nohám volno.

Masáž už moc nepomáhá. Mám poslední ibalgin tak si no nechám na zítra.

Zítra bych rád došel do cíle, udělal co je třeba, poodešel z centra a dal se třeba 1 den volno bez chůze, než bych případně pokračoval dále. Dle hodnot z hodinek jsem za 7 dnů ušel 249,8 km. Dnes tedy hodně aprílovým počasím, mží, úplně prší, svítí sluníčko, je zataženo a fouká,prší, sluníčko peče. No bylo třeba pořád nějak řešit oblečení.

Leave a Reply

Přejít nahoru